lauantai 16. marraskuuta 2019

Uudenvuodenpuhe 2017



Kansalaiset!

Uusi vuosi on alkanut ja kehitys tulee menemään monen mielestä vittumaisempaan suuntaan.

Vuosi 2016 oli painajaismainen erityisesti demokratian kannattajille. Ihmiset eivät nykyään kunnioita edes gallupeja! Elitistiset demokraatit joutuvat joka hetki miettimään, miten demokratiassa pystytään estämään kansanvallan toteutuminen.

Englannissa pahin skenaario tapahtui. Kansa äänesti EU-eron puolesta, lähinnä siitä syystä, että niin oli mahdollista äänestää.

Loppuvuotta järisytti varsinainen uutispommi. Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi, vaikka hän oli monen mielestä pelle ja populisti. EU-johtajat vielä kesällä julistivat hänet ei-toivotuksi henkilöksi. Tosin riensivät kilvan onnittelemaan, kun ensi järkytykseltä tokenivat. Demokraatit tokenevat järkytyksestä tuskin koskaan. Sekin oli venäläisten vika.

Natohaukoille Trumpin valinta heitti kylmää vettä niskaan. Hänen ei uskota olevan erityisen kiinnostunut pienten kaukaisten reunavaltioiden puolustamisesta. Tosin Natoon liittyminen, kuten Vuotoksen allaskin, otetaan väistämättömän tosiasiana, kun lobbausta on kestänyt 30 vuotta. Ruotsin puolustusvoimat arvioi maansa kestävän suurvallan hyökkäystä kaksi päivää. Arvioisin Suomen puolustuskyvyn ainakin puolta tehokkaammaksi. Täällä kestetään neljä päivää. Kuuluttiin Natoon eli ei, tulevassa sodassa tämä maa tuhotaan. 

Isänmaan puolustamisesta puhutaan kuin jostain Gigantista ostettavasta tuotteesta. Sota tarkoittaa että yksi sukupolvi nuoria tapatetaan. Jatkosodassa kuoli yli 60000. Keski-ikä 20v. Seuraavan sodan jälkeen ei mietitä, kärsiikö kettu kopissa tai kumpia on eettisempää syödä, lattiakanan vai vapaan kanan munia.

Tästä syystä ainoa selviytymistie Suomelle on hyvien suhteiden ylläpito kaikkiin maihin ja erityisesti vihollisiin.

Suomi luottaa ydinsähköön, lähes ainoana maailman maana. Ei haittaa, vaikka Fennovoimaa rakentaa arkkivihollinen Venäjä. Noin 7 vuotta sitten ennustin yleisönosastokirjoituksessa, että Olkiluoto 3 joutuu Bonk-museoon, eikä koskaan tuota sähköä. Perustelin sitä mm. Arevan joutumisena konkurssiin, vakavalla ydinkatastrofilla (Fukushima) ja ranskalaisella ohjelmointikulttuurilla. Ennustus on osunut harvinaisen oikeaan.

Jaksamista vanhuksille ja heidän väheneville hoitajilleen, jotka jaksavat hymyillä, vaikkei siitä mitään makseta.

Jaksamista Paavo Väyryselle, joka perustaa puolueita ja on aina oikeassa.

Jaksamista Juha Sipilälle, vaikkei Sotesta kukaan vieläkään löydä mitään hyvää sanottavaa.

Jaksamista Timo Soinille, vaikkei kolmatta jytkyä tulekaan. Sentään ulkoministeri!

Jaksamista Alex Stubbille, joka ei lähde tappion hetkellä ensimmäiseksi kuseksimaan toisten muroihin, tai syyttelemään siitä muita, kuten esim. venäläisiä hakkereita.

Jaksamista kaikille suomalaisille. Yrittäkää olla tekemättä typeryyksiä, kuten äänestää demareita tai vihreitä.

Hyvää Uutta Vuotta kaikille. Varsinkin yli 100-vuotiaille, kuten Suomelle!









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti