lauantai 16. marraskuuta 2019

Uudenvuodenpuhe 2018



Kansalaiset!

Uusi vuosi on alkanut ja kehitys tulee menemään monen mielestä vittumaisempaan suuntaan. Ydinsota on lähempänä kuin koskaan ja ihmiset vain juoksevat alennusmyynneissä hakemassa kotiinsa rettuja, joita eivät tarvitse.

Vuosi 2016 oli painajaismainen erityisesti demokratian kannattajille. Vuonna 2017 sama meno jatkui. Ensin Brexit, kansa äänesti väärin Englannissa. Sen jälkeen Trump, kansa äänesti väärin Yhdysvalloissa. Katalonialaiset olivat niin kovapäisiä, että äänestivät kaksi kertaa väärin! Ei auttanut, vaikka itsenäisyysjohtajat olivat pääasiassa linnassa tai maanpaossa. Ja vielä, Halla-aho valittiin perussuomalaisten johtoon!

On epäselvää, voidaanko puolueettomia vaaleja ylipäänsä järjestää, koska Venäjä kuitenkin muuttaa ne mieleisekseen. Trollaus ja kyberturvallisuus on ylimpänä otsikoissa. Perustuslain suojaamat viestisalaisuudet pitää nopeasti saada murrettua. Vanhentuneet radiotiedustelun paperit taidettiin vuotaa suoraan Niinistön kansliasta.

Venäjän tilanne huolettaa monia. Presidenttinä aina sama mies. Kansanvalta ei toteudu. Voidaan kysyä, olisiko sitten joku oppositiojohtaja parempi presidentti kuin Putin? Juurisyy lännen vaatimuksiin Venäjän demokraattisesta kehityksestä on tietenkin toive maan sisäpoliittisesta sekasorrosta ja hajoamisesta. Pirstaloitunutta Venäjää vastaan on helpompi puolustautua.
Putin liitti Krimin Venäjään, johon se eittämättä kuuluukin. Länsi protestoi tätä asettamalla pakotteita. Venäjä ei tule koskaan luopumaan Krimistä. Länsi ei tule koskaan luopumaan pakotteista.
Jos Venäjä vaipuu sekasortoon, voisi Suomikin ottaa Karjalan takaisin.  Tosin Karjala on kuulunut Suomeen vain parikymmentä vuotta. Sitä ennen koko Suomi kuului Venäjään yli 100 vuotta. Jota ennen olimme osa Ruotsia 500 vuotta.

Sotaa en kuitenkaan suosittele. Oli Venäjä vahva tai heikko, se on aina meidän naapurissa. Viime sodassa tapettiin 60000 suomalaista nuorta. En tiedä oliko se torjuntavoitto. Joka tapauksessa seuraavassa sodassa Suomi tulee häviämään.

Lähi-idässä tapahtuu parhaillaan rintamalinjojen uudelleen järjestelyä Isisin kukistumisen jälkeen. Aktiivisia ovat olleet Iran, Irak, Saudi-Arabia ja Israel. Ristiriidat keikkuvat akselilla shiiat-sunnit-kurdit. USA:n Jerusalemin tunnustus heitti lisää löylyä arabien ja juutalaisten jäätyneeseen konfliktiin.

Assad on Venäjän tukemana kuitenkin säilyttänyt asemansa sisällissodasta huolimatta. Häntä ei toistaiseksi ole onnistuttu tappamaan niin kuin Saddam Husseinia tai Muammar Gaddafia, joiden murhista koko sotku, Isis ja muut, lähti liikkeelle.

Jemenissä on menossa vuosisadan suurin humanitaarinen katastrofi. Parikymmentä miljoona ihmistä kuristetaan ja pommitetaan hengiltä. Asiaa ei ole lännessä paljoa noteerattu, koska sortotoimia siellä johtaa USA:n tukija Saudi-Arabia, eikä Venäjän ole toistaiseksi osoitettu osallistuneen tähän konfliktiin. Mutta jotain positiivista pitää Saudi-Arabiastakin sanoa: Ensi kesänä naiset saavat siellä ajaa autoa!

Koska sodasta on jo yli 50 vuotta, ihmisillä on aikaa pohtia sukupuolineutraaleja nimityksiä. Ei isän päivä vaan läheisten päivä. Ruotsissa, joka on viimeksi hävinnyt Venäjälle yli 200 vuotta sitten, ei jumalastakaan saa enää käyttää miespuolista nimitystä, koska hänen sukupuolestaan ei ole täyttä varmuutta. Asiaa hämmentää se, että hänellä väitetään olleen poika neitsyeen kanssa!?

Kauan odotettu perussuomalaisten hajoaminen tapahtui viimein kesällä. Puoluekokous valitsi demokraattisesti uudeksi puoluejohtajaksi Jussi Halla-ahon. Äänestys kättä nostamalla muistutti erehdyttävästi natsitervehdystä. Timo Soini luikki karkuun ministerisalkut mukanaan kuin seteliselkärankainen rakki. Tietysti asiaa oli koko kevät pelätty ja valmisteltu Sipilän kanssa. Salaisesta tietojenvaihdosta vastasi ministeriauton takakonttiin tungettu valtiosihteeri. Teatraalisuutta lisäsi Sipilän lentonäytös. Tosin Niinistö vihelsi pelin poikki Turun lentokentällä, jonka jälkeen Sipilä vetäytyi mökille polttamaan saunan pesässä hallituksen eroanomuksen. Taisi siinä mennä muutama muukin paperi.

Tulee mieleen Timo Soinin motto: ”Persut ei persettä myy”. Ehkä kuitenkin nuolevat Sipilän persettä. Joka tapauksessa molemmilla on pelko perseessä ennenaikaisista vaaleista. Jussi Halla-ahon viiltävä analyysi paloittelee kappaleiksi siniset tulevaisuudet kaikissa dabateissa.

Jaksamista kaikille työttömille, jotka elävät aktiivimallien puristuksessa. Työttömyyskorvaukset isommiksi ja ökypalkat pienemmiksi! Aina löytyy muutama työhullu, joka haluaa tehdä kaikki jäljelle jääneet työt.

Jaksamista kaikille siivoojille, jotka tekevät raskasta ja aliarvostettua, mutta erittäin tärkeää työtä.

Jaksamista vanhuksille ja heidän väheneville hoitajilleen sote-sekoilujen keskellä.

Iloista odotusaikaa Jenni Haukiolle. Jos se on poika, niin laittakaa sille nimeksi Voitto!

Jaksamista Paavo Väyryselle, joka perustaa puolueita ja pyrkii neljännen kerran presidentiksi!

Onnea ja menestystä Laura Huhtasaarelle! Hän on kampanjan aikana osoittautunut valtiomiestason ehdokkaaksi, joka jaksaa hymyillä ja suhtautua positiivisesti myös vastoinkäymisiin.
Muistakaa, että Sauli Niinistö Suomen itsenäisyyden ajan oikeistolaisin presidentti!

Juha Sipilä on vuoden aikana osoittautunut loistavaksi dramaturgiksi. Ehkä hiukan muutakin kuin insinöörijärkeä tarvitaan tässä ihmisten maailmassa.

Timo Soinille toivon pukin tuoneen uuden omatunnon, keväällä karkuun päässeen tilalle!

Jaksamista kaikille suomalaisille. Yrittäkää olla tekemättä typeryyksiä. Älkää äänestäkö demareita, vaikka heillä onkin takanaan loistava menneisyys taistelussa suomalaisten työläisten puolesta. Älkää ainakaan äänestäkö sinisiä, sillä heillä ei ole edes tulevaisuutta!


Hyvää Uutta Vuotta kaikille!


P.S. Menkää ostamaan lähikaupasta vahvempaa kaljaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti