sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Covid-220320



Päivä 81. Italiassa yli 800 kuollutta vuorokaudessa. Espanjassa tilanne samaten karannut käsistä. Myös suomalaisia alkaa kuolla.

THL:n laskentakaavat taudin ennusteesta ovat, paitsi sekavat, myös harhaanjohtavat. Niiden mukaan, jos puolet suomalaisista saa tartunnan, 1200 kuolee. Muissa maissa tuolla tartuntamäärällä  pitäisi kuolla 120 000. Valeuutisten taustalla on tietysti aiheellinen huoli siitä, ettei tehohoitopaikat tule riittämään kuin  kymmenesosalle tarvitsijoista.

Ainoa toivomme on pitää tartuntojen määrä alhaisena. Mutta minkäs teet. Helsingissä on baarit auki. Kun rajat suljettiin, hesalaiset neropatit päätti karauttaa maastureillaan Lappiin.

Corona on erittäin vaarallinen vanhuksille ja typeryksille. Mutta silti harmittaa olla hesalaisten kanssa samassa veneessä.

Kesän jälkeen me olemme kaikki kontallamme tai kuolleet. Mutta ensi vuonna henkiin jääneet perustavat taas uuden markkinatalouden, jonka sota, kuppa taikka kolera aikanaan pyyhkii sadeveden mukana mereen.

Se hyväpuoli tämän päivän uutisoinnissa on, ettei enää mietitä, kärsiikö kettu kopissa tai kummat ovat ekologisempia, vapaan kanan vai lattiakanan munat. Ilmastoahdistus on myös aavistuksen verran vähentynyt. Greta Thunberg ei pääse Amerikkaan enää edes purjepaatilla. Kyllä luonto hoitaa. Ongelmien perussyyhän on se, että ihmisiä on muutama miljardi liikaa.

Mielenkiinnolla odotan myös Päivi Räsäsen oikeudenkäyntiä. Että rupeaako oikeuslaitos todella miettimään tässä maailman tilanteessa sitä, saako raamattua siteerata vai ei. Samalla voisi avata uudestaan Hannu Salaman jumalanpilkkatuomion.

Minun oli annettu ymmärtää, ettei rajoja Euroopassa enää koskaan voida sulkea. Mutta voitiinhan ne. Yksi kokous Brysselissä ja iltapäivällä Schengen rajat oli kiinni. Kansalliset rajat suljettiin jo aikaisemmin. Ministeri Ohisalon mielestä rajojen sulkeminen ei kuitenkaan koske pakolaisia!

Se hyväpuoli Coronassa on, että siihen kuolee muutamassa päivässä. Keuhkosyövässä joutuu virumaan usein vuosia. Henkiin jääneet saavat rakentaa yhteiskunnat orjatyönä uudestaan. Siinä sivussa kasvattaa uudet isommat sukupolvet typeryksiä, jotka keksivät uudestaan humaanin demokratian ja tuhoavat loputkin.

Pahin on vielä edessä. Sitten asiat vasta huonosti on kun näette uutisten lukija itkevän.

Pikkusisko kysyi: "Montako päivää jouluun?"
Ja isän silmiään pyyhkivän näin.

(Juha Lehti, Viimeisellä rannalla) 

Varjele ja siunaa Afrikkaa
Amerikan maita Eurooppaa
Australiaa, suurta Aasiaa
Siunaa koko maailmaa
(suom.san. Jaakko Löytty) 







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti