perjantai 3. huhtikuuta 2020

Covid-030420


93. päivä
Virus leviää yhä nopeasti, vaikka puolet maailman väestöstä on jonkinlaisten eristystoimien vaikutuksen alaisena. Yli miljoona sairastunut. n. 55000 kuollut.

Espanjassa viimeisen vuorokauden aikana Coronaan on kuollut 932 ihmistä. Espanjassa kuolleita yhteensä 10935.

Yhdysvalloissa korkein kuolinmäärä tähän asti, vuorokauden aikana 1100 uutta kuolemaa.

Myös Englannissa uusi ennätys: 569 kuollutta vuorokaudessa. Boris Johnson yhä sairaana eristyksessä. 

Ruotsissa kuolleita 333. Ruotsi ollut coronan rajoitustoimissa eri linjalla kuin muu maailma. Siellä pyritään  suojaamaan riskiryhmiin kuuluvat. Tässä ei ole onnistuttu. Tauti jyllää jo yli 50 vanhainkodissa. Ruotsi ajattelee, että kuolleitten määrä on joka tapauksessa melko vakio. Joko otetaan heti kaikki jyrkällä piikillä tai sitten vähän kerrallaan  pitempään. Nopea piikki on yhteiskunnalle muuten edullisempi.

Suomessa 20 kuollutta, 1500 tartuntaa.  Uusimaa on saarrettu. Läpi päästetään vain välttämätön liikenne. Tänään tiesulkuja poistetaan, ainakin tilapäisesti. Poliisin voimat alkavat ilmeisesti loppumaan. Tänään menevät  ravintolat kiinni. Seuraavan kerran ravintoloissa ryypätään tosissaan kesäkuun alussa. Hiljainen kevät takseillekin. Lomautettuja enemmän kuin työttömiä.

Operatiivisesta johdosta on viikolla ollut pientä kinaa hallituksen ja presidentti Niinistön välillä. Otsikoitiin että Niinistö tarjosi nyrkkiä, mutta Marin näytti keskaria. Ensin molemmat kiisti kaiken. Sitten oli pakko myöntää. Sauli jaksoi vielä tänäänkin tillittää asiasta.

Muuten hallituksen naisviikko on päässyt vähällä. Ylivoimaista ulkoista valloittajaa vastaan taisteltaessa jokainen teko katsotaan voitoksi ja hallituksen ansioksi. Rahaa on luvattu kaikille kärsineille heti ja paljon. Rahan tekeminen on nykyään, paitsi helppoa, myös hauskaa. EKP vain laittaa muutaman biljoonan erän liikkeelle. Otetaan lainaa. Inflaatio hoitaa osan. Loppua ei makseta koskaan takaisin. Tehdään kreikat. 

Olen pannut merkille, että EU on luikkinut jonnekin skypehelvetin pimentoon juuri nyt kun kansallisvaltiot ja kansalaiset taistelevat elämästä ja kuolemasta. Saisi monen mielestä jäädäkin sinne.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti