perjantai 24. huhtikuuta 2020

Covid-240420




114. päivä




USA:ssa tartuntojen määrä lähentelee miljoona, kuolemia yhteensä 50000. Vuorokaudessa 2400 uutta kuolemaa.

Euroopan maissa eristystoimet vakiinnuttaneet tilannetta. Vuorokausikuolleisuus silti monissa maissa 500:n luokkaa.


On käynyt ilmi, että Ruotsi on alkanut priorisoimaan tehohoidettavia potilaita. Yli 70-vuotiaiden osuus tehohoidettavista pudonnut puoleen.  Paikkoja varattu nuoremmille.

Al-Holin leiri toistaiseksi välttynyt tartunnoilta.

Suomessa 4400 tartuntaa. Kuolonuhrien määrä 177.


Corona-lääkkeistä kuuluu maailmalla huonoa. Kliinisissä testeissä lähinnä ei mitään vaikutusta. Rokote on ainoa toivo, mutta minä vuonna sitä saadaan ja kuka saa ja kuka uskaltaa ensimmäisenä kokeilla. Presidentti Trump ajatteli ääneen desinfiointiaineen rännittämistä! Onhan sekin yksi tapa kuolla.

EU tasolla keskusteltu kuinka monta tuhatta mrd. corona-tukea tarvitaan, ja missä muodossa tuki annetaan. Annetaanko lainoina vai suorana tukena. On esim. ehdotettu (Vihriälä), että EKP ostaa valtion lainoja, jotka jätetään taseeseen, eli ei makseta koskaan takaisin. Jotain tämän suuntaista se varmaan on, vaikka tuki, kuten kaikki pankkien rahoitusinstrumentit, tietysti muotoillaan riittävän sekavasti näyttämään taatulta lainalta. Kyllä kansalaiset sen parissa kymmenessä vuodessa unohtaa.

Hallituksen ja HVK:n maskikaupat menivät persiilleen. Samalla tärveltiin miljoonia veronmaksajain rahoja.Tällä haavaa näyttää siltä, että Business Finlandin antamasta satojen miljoonien koronatuesta iso osa on samalla tasolla kuin Huoltovarmuuskeskuksen maskikaupat: ”sinänsä sitä, mitä tilattiin”, mutta kuitenkin lopulta sutta ja sekundaa. Helikopteriraja putosi lähinnä taitavien konsulttien tileille. Ravintolayrittäjät, joilla akuutti kassakriisi, jäivät ilman. Osa tuen saajista on jo palauttanut rahat, koska niitä ei enää puhumalla pystynyt pesemään käyttökelpoiseksi. Eräs tuen saajista oli Marinin puolison konsulttifirma, jonka nimeä käytettiin ”ilmaisen” rahan hakemusten kalastelussa.

Sanna Marin ja hallituksen viisikko, on melko hyvin onnistunut siirtämään omat mokat ja laiminlyönnit muiden niskoille, mutta kyllä tefloniinkin jotain tarttuu, jos sitä riittävän isolla tuulettimella levitetään.

Summa summarum, kun ajattelee kokonaisuutta, missä tämä ihmisten sirkus tällä hetkellä makaa, ei varmaankaan ole liian raflaavaa todeta, että kusessa ollaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti