torstai 27. elokuuta 2020

Aleksej Navalnyi ja myrkytyksen oireet

 

 


Lännellä oli kova huoli Navalnyjin äkillisestä sairastumisesta. Lentokone ja ryhmä saksalaisia lääkäreitä saatiin Siperiaan seuraavaksi päiväksi. Presidentti Niinistökin ehätti keskustelemaan asiasta toveri Putinin kanssa.

Kuka Aleksej Navalnyi? Puhutaan henkilöstä, joka on uskaltanut kritisoida ja vastustaa Putinin järjestelmää. Lännessä ehkä uskotaan, että Aleksej voisi nostaa kansan kapinaan. Maa voisi ajautua kaaokseen. Talous romahtaa. Venäjä voisi jopa hajota. Sotilaallinen uhka idästä häviäisi, ainakin joksikin ajaksi.

Tuskin lännen huoli täysin perustuu pelkkiin humanitäärisiin seikkoihin ja maailmoja syleilevään laupeudentyöhön. Jokainen toisinajattelija on uusi mahdollisuus. Voihan siinä olla vielä pieni määrä perittyä kollektiivista ketutusta Napoleonin retkiltä ja operaatio Barbarossan ajoilta. Se suursuomikin jäi saavuttamatta.

Siitä olen varma, että jos Duuman puheenjohtaja olisi myrkytetty, länsi ei olisi koskaan pistänyt tikkua ristiin. Se on yhtä epäkiinnostava kuin texasilaisen poliisin ampuma valkoihoinen miesoletettu. Miksei Jari Tervo koskaan jossittele näistä?



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti