sunnuntai 16. elokuuta 2020

Covid-16082020

 

Koronavirus saatiin kesällä melko hyvin kuriin Euroopassa ja Aasiassa, muttei Amerikassa eikä Afrikassa. Rajoituksia alettiin poistaa, matkustelu tiettyihin maihin sallittiin. Baarit, yökerhot ja muut ilotalot avattiin. Tämän seurauksena tartunnat lähtivät uuteen nousuun.

Matkustusrajoituksia ja karanteeneja jouduttiin uudestaan ottamaan käyttöön elokuussa. Myös maskisuositus tuli Suomessa vihdoin viimein voimaan. Sitä oli keväästä saakka ajettu kuin käärmettä pyssyyn. THL:n julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan maskeista ei ole apua. Erillinen tutkijaryhmä julkaisi kesällä tutkimuksen samasta materiaalista, että niistä on erittäin paljon apua. Syynä viivyttelyyn oli ilmeisesti se, ettei maskeja ollut ja niitä vaaditaan, kuka ne maksaa?

Testausta on Suomessa yritetty lisätä, mutta homma tyssäsi heti testausmateriaalien puutteeseen. Tuloksen saaminen voi kestää 5 päivää! Yksityisiä tahoja ei haluta käyttää, koska ne veisivät ammattitaitoiset hoitajat ja laborantit, joista julkisella puolella on huutava pula.

 WHO raportoi lauantaina yli 294 000 uutta koronavirustartuntaa maailmanlaajuisesti, mikä on uusi vuorokausikohtainen ennätys. 

Vahvistettujen koronavirustartuntojen määrä ylitti samalla 21 miljoonaa.

Uusia koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin lähes 10 000. Koronakuolemia on nyt todettu maailmanlaajuisesti yli 755 000.

Suomessa on elokuun alkupuolella ollut keskimäärin lähes 20 tartuntatapausta vuorokaudessa.

Paljon on keskusteltu EU:n kesällä hyväksymästä 750 mrd elpymisvälineestä. Rahan uskotaan menevän etelän mafialle. Suomi maksumiehenä. Jäsenmaat sitoutuvat yhteisiin lainoihin. Eu:lle verojen keräyslupa. Eu:n keskeisiä sääntöjä rikotaan. Suomi maksumiehenä.

Tragikoomisena anekdoottina: hallitus syytää lisää rahaa eu:lle, rahoittaa sen verottamalla duunaria, joka joutuu ostamaan itse vaaditut maskinsa! Kohta on kansa Suomessakin kadulla, eikä vain Minskissä!

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti